Raskiftet - 809m

Fylke/Kommune: Hedmark / Elverum
Koordinater: N61 12.257
E11 44.233
   
Se også: Flotsberget
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Raskiftet er Elverums høyeste topp. Den ligger på kommunegrensa mellom Elverum, Åmot og Trysil. Toppen er så vidt over skoggrensa og du har flott ustikt, helt til både Sølen og Rondane mot nord og Trysilfjellet mot øst. Terrenget er åpent og det er lett å gå, både sommer, høst og vinter. Det er i grunn to topper, og kartet er ikke helt opplagt.  Det er en topp mot nord på 808moh som er merket som Raskiftet på kartet, og denne har også varde og veiviser. Og så er det selve toppen på 809moh mot sør som ikke er nevnt på kartet og heller ikke markert på noe vis.

Adkomst til Raskifet er enklest fra nord, her kan en kjøre nesten helt frem (Gransætra). Vinterstid er det også mange muligheter med ski fra de andre himmelretningene, og er du heldig kan du gå på ski i spor neste hele veien fra Flishøgda (RV25) i sør.

De siste årene har det vært snakk om å bygge ut Raskiftet med vindkraft, det siste jeg hørte var at planene var skrinlagt. Får håpe det er riktig.Turbeskrivelser

Raskiftet

Dato (siste): 22.06.2009 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 6,8 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 230m
Tid: 1:30 timer  
Terreng: Merking i åpent terreng  
 
 
Det var en av årets lyseste dager og jeg fikk et innfall om at jeg ikke hadde vært på Elverums høyeste topp, så da var det bare å sette seg i bilen og kjøre mot Rena. Klarte å finne en skogsbilvei (avgift) som ledet helt fram til Gransætra, det nærmeste en kommer med bil. Derfra var det bare å følge traktorslep og merkebånd i åpnet, men forholdsvis vått, terreng mot toppen. Kartet er ikke helt innlysende, og den mest logiske toppen er altså "feil topp", atlså nord toppen som fremstår som selve toppen med varde, merket med navn på kartet osv. Her var det i alle fall flott utsikt i alle himmelretninger. Fortsatte så sørover forbi Butjennet mot kommunegrensa, Elverum, Åmot og Trysil. Etter dette var det vider mot nordøst igjen til den virkelige toppen på 809moh. Retur noenlunde samme vei. Da kan jeg krysse av denne kommunetoppen også.

comments powered by Disqus