Flotsberget - 603m

Fylke/Kommune: Hedmark / Elverum
Koordinater: N60 60.151
E11 50.511
   
Se også: Raskiftet
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Flotsberget er en topp sør i Elverum kommune. Det er en litt atypisk topp for området, men en forholdsvis bratt rygg opp fra sør. På det høyeste punktet ligger det et brannvakttårn, og noen hundre meter sør for tårnet ligger brannvakthytta. Denne drives av en stiftelse/forening, ikke DNT, men jeg har skjønt det sånn at det er mulig å overnatte og det er kokemuligheter mm. Fra toppen er det utsikt mange mil i hver himmelretning, men det begynner å bli litt gjengrodd. Da er utsikten etter min mening bedre ved brannvaktyhytta, hvor skogen har vært holdt nede.

For noen år siden var dette mer eller mindre en skjult perle, men toppen har blitt utstyrt med en "topp10" kasse, og besøket har økt betraktelig.


Turbeskrivelser

Flotsberget fra nord

Dato (siste): 22.06.2009 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 7 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 240m
Tid: 1:30 timer  
Terreng: Grusvei, traktorslep/sti  
 
 
Dette er skrevet en god stund etter at jeg gikk denne turen, men det jeg husker er at jeg parkerte bilen ved bommen og gikk opp. Det var grei grusvei opp til en hytte ved ca 540moh. Derfra var det det et dårlig traktorslep videre sørover mot toppen. Mener å huske at det også lå litt snø, så det er mulig det er en bedre sti under snøen. Fra nord kommer du først til branntårnet, og fortsetter du et par hundre meter til sørover kommer du til brannvakthtta. Returen fulgte samme rute som opp.

Flotsberget fra sør

Dato (siste): 12.10.2013 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 3,5 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 180m
Tid: 1:00 timer  
Terreng: Sti  
 
 
Fra sør er nok den mest benyttede ruten opp på Flotsberget. Du kan parkere ved enten N60 49.589 E11 51.109, eller i krysset ved N60 49.384 E11 51.054. Ved sistenevnte er det merket med Finnskogleden og stien går opp bak huset nærmest veien. Veien opp går egentlig strake vegen opp og dette er litt atypisk terreng for Elverum da du følger en fordholdsvis skarp rygg oppover mot brannvakthytta. Dersom du fortsetter et par hundre meter nordover fra hytta kommer du til selve branntårnet.  Fra hytta er det storslagen utsikt øst-sør-vest, altså hele "solvegen".  Som sagt har jeg hatt dette i fred som en skjult perle i noen år, men nå har besøket eksplodert, trolig pga. en topp10 kasse.  Denne turen 12/10-13 var riktignok en flott høstdag i høstferieuken, men det var opp mot 20 personer samtidig på hytta den tiden jeg var der.
 

comments powered by Disqus