Lysehornet - 405m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 14.434
E5 24.407
   
Se også: Svenningen
Se også: Tyssdalsfjellet
Se også: Møsnuken
Se også: Ramberget
Se også: Fanasåta
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Lysehornet er en skogkledd topp nord for Lysekloster i Os kommune. Parkering og stistart ved f.eks. klosterruinene, og herfra kan du velge om du vil følge stien eller en grusvei et stykke opp mot toppen. Toppen er skogkledd, men det er fin utsikt fra toppen.


Turbeskrivelser

Lysekloster - Lysehornet

Dato (siste): 15.04.2008 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 6,2 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 350m  
Tid: 1:30 time(r)  
Terreng: Grusvei, bush, sti  
 
 
Jeg parkerte ved klosterruinene i halv ni tiden på kvelden og trodde av en eller annen grunn at dette skulle bli "a walk in the park". Jeg sjekket kartet raskt på vei ut av bilen og så det var vei nesten helt til toppen, så jeg dro sykkelen ut av bilen og tråkket i vei. Siden dette var årets første tur på sykkelen og stigningen, om ikke så veldig bratt, i alle fall var konstant så ble det for melkesyre i beina. Det ble til at jeg trillet mesteparten av veien opp, med trøsten om at det i alle fall ville gå raskt ned igjen. 425m sør/sørøst for toppen stoppet veien, og jeg forøyde sykkelen i et tre. Gikk nordøst gjennom skogen og hadde planer om å dreie nord mot stien som gikk paralellt litt nord for veien. Det gikk ikke helt som planlagt, jeg fant aldri noe egnet sted og til slutt ble jeg "forbannet" og bare gikk rett opp en overgrodd li og ut på stien. Herfra og til toppen var det plankekjøring, og toppen ble nådd 21:10, tre kvarter opp med andre ord. Det var akkurat et par minutter for sent til å få med solnedgangen, men det var fremdeles litt lys og flott utsikt på toppen. Det ble et raskt besøk, og på vei ned igjen rekognoserte jeg litt med tanke på snøforholdene på Gullfjellet. På vei ned mot sykkelen ville jeg ikke gå utfor lia med dårlig lys og kun en lommelykt, så jeg fulgte stien et stykke til og gikk gjennom bushen hvor det kun var 60m ned til stien. Siste meterene ned mot veien var ned en bratt skråning med løsmasser, og jeg skle like mye som jeg stod oppreist, men men kommer du alltid :)   Sykkelen ble henten frem og resten av turen gikk som en kule.

Lysehornet er et fint fjell med lett adkomst, men hold deg på stiene og ikke forsøk på bushing slik jeg gjorde. Terrenget er bratt, løst og overgrodd utenfor stiene/veien.