Blåfjellet - 851m

Fylke/Kommune: Hordaland / Lindås
Koordinater: N60 48.409
E5 35.813
   
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Blåfjellet er et forholdsvis lett tilgjengelig fjell vest for E39 i Romarheimsdalen. Fjellet er veldig bratt på nord, øst og sørsiden, men fra vest er det slak stigning mot toppen. Flott utsikt fra egentlig beskjedne 851moh, men i forhold til omgivelsene gir dette en storslagen utsikt fra Sognefjorden i nord til Gullfjellet i sør.
Vær veldig forsiktig med skredfare om vinteren, jeg har selv utløst skred her i veldig slake skråninger.


Turbeskrivelser

Steinareset (E39) - Høgefjellet - Blåfjellet

Dato (siste): 04.04.2009 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 11 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 480m  
Tid: 4:00 time(r)  
Terreng: Bratt start, mot lett terreng innover (Snø - skitur)  
 
 
Dette var helt ukjent terreng for min del. Har vært en del i fjellene øst for Romarheimsdalen, men altså aldri her. Turen startet ved Steinareset (Røde kors hytte ved E39). Parkerte litt nord for hytten ved en rasteplass da det var trangt langs veien. Helt greit føre, men hadde en halv tube klister under skia. Turen starter bratt oppover lia mot vest, og her var det bare å velge rute med omhu. Mass overheng, sprekker og ferske snøras. Når den første kneika var unnagjort ble også terrenget mye lettere innover dalen mot vest. Det går en varderekke som med fordel kan følges. For å komme til Blåfjell så vil en raskt se at en må mot vest for så å gå mot toppen fra vest mot øst. Slak stigning og lett terreng som sagt. Fra toppen var det veldig flott utsikt med tanke på at toppen bare er 851moh. Det skal vistnok være en flott tur videre sørvest mot Stussdalen, men da er du avhengig av transport derfra. Det hadde ikke jeg, så da gikk turen ned samme veg som jeg kom opp, en smule raskere nedover.  Styrte unna da værste hengene på vei ned, men klarte likevel å løse ut et lite ras på 3x3m i siste bakken med mot E39...

Flott tur, og jeg ser på dette som en rekognoseringstur i nytt terreng for min del. Her blir det nok flere turer på på ski og til fots.