Toppefjellet - 252m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 28.890
E5 17.542
   
Se også: Toppenipa
Se også: Geitanuken
Se også: Ulsetvarden
Se også: Høgstefjellet
Se også: Nordgardsfjellet
Se også: Salhusberget
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Liten fjelltop sørøst for Toppe i Åsane. Ligger som sørligste av to små fjell, Toppenipa og Toppefjell. "Stien" går opp fra Salhusveien på sørsiden av Toppefjellet. Jeg fant ikke en gang stien på vei opp, og fulte noe som like gjerne kunne vært et dyretråkk på vei ned igjen. Toppen gir ikke noe utbytte annet enn å ha vært der, skal du ha utsikt går du heller på Toppenipa. Denne toppen kan vel derfor sies å være for spesielt interesserte.


Turbeskrivelser

Salhusveien - Toppefjellet

Dato (siste): 13.03.2008 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 1,3 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 120m  
Tid: 0:35 time(r)  
Terreng: Overgrodd, dårlig sti/ikke sti, vått  
 
 
Jeg parkerte ved en liten "lomme" langs Salhusveien og fant ingen sti på vei opp. Jeg fulte derfor det som virket som det mest naturlige terrengvalget. Det var vått, gjengrodd og glatt. Sleit meg med andre ord oppover. Hadde det ikke kun vært snakk om ca 100 høydemeter hadde jeg nok kapitilert og lett bedre etter en sti/alternativ vei opp. Toppen var ganske kjedelig, utsikten er bedre på Toppenipa og det var heller ingen "toppfølelse", men det hadde jeg vel heller ikke forventet. På vei ned igjen fant jeg noe som lignet på en sti, men det kunne like gjerne vært et dyretråkk. Det var i alle fall litt lettere enn på vei opp :)

Dette fjellet må være for spesielt interesserte, det gir ikke noe å ha vært der. Verken utsikt eller opplevelse. Så vidt jeg klarte å se går det bare en "sti" opp, og det er på sørsiden og den jeg fulgte ned igjen. Terrenget ellers innbyr ikke til "bushing" med mindre du forbedreder deg til en tur i jungelen.