Stendafjellet - 232m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 17.097
E5 19.985
   
Se også: Fanasåta
Se også: Ramberget
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Stendafjellet ligger øst for bossplassen i Rådalen og "rommer" et utvinningsanlegg for Fana Steinknuserverk som det het når det ble etablert i 1954, eller FSG som det heter i dag. Steinutvinningsanlegget i Stendafjellet benyttes i dag som deponi for spesialavfall. Du ser en tunnel rett overfor inn/ut-kjørslen fra bossplassen. Det er fin grusvei og parkeringsmuligheter ved gamle Stend stasjon i Titlestadveien, og det skal også gå en rute opp fra Laguneparken.


Turbeskrivelser

Titlestadveien - Stendafjellet

Dato (siste): 08.03.2008 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 3,1 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 200m  
Tid: 0:40 time(r)  
Terreng: Grusvei, sti siste stykket mot toppen  
 
 
Jeg har mange ganger kjørt forbi Rådalen og lurt på hva som var på toppen av fjellet, og i dag var jeg på vei hjem fra en liten tur på Fanafjellet da jeg bestemte meg for å se hva dette fjellet var. Parkerte ved Stend stasjon i Titlestadveien og la i vei oppover grusveien. Det var en fin vei og lett å gå, mer er det vel ikke å si om den saken. ca 250m fra toppen gikk det en sti ut til høyre (nordvest), og jeg tenkte det var en grei måte å komme til toppen på. Det var ikke så lett, og jeg stien var skikkelig utydelig og dårlig, men jeg gikk på GPS mot toppen. Jeg var aldri på toppen i følge kartet, men endte til slutt opp på en utsiktsplass med noen benker. Utsikten i drittværet var ikke noe å skrive hjem om, men det er sikkert fint på solskinnsdager. På veien ned igjen fulgte jeg stiene øst for benkene og disse var tydeligere og bedre. Selv om det i dag både lå snø og var søkk vått gikk det fint an å gå mer eller mindre tørrskodd her. Siden turen opp her ikke var planlagt og jeg hadde dårlig tid ble det til at jeg løp nedover hele veien. Det gikk jo som det måtte, og jeg snublet inn i en salto før jeg dundret ned i grusen ;(  Ingen annen skade enn en liten rift i regnbuksen, men litt flaks skal man ha.

Fin og lett tur på et ganske kjedelig fjell. Fine grusveier og god sti fra østsiden inn mot utsiktstoppen. Selv om været i dag var elendig er det sikkert ganske fint her på fine dager.