Nordgardsfjellet - 355m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 29.657
E5 16.805
   
Se også: Toppenipa
Se også: Toppefjellet
Se også: Telleviksfjellet
Se også: Salhusberget
Se også: Høgstefjellet
Se også: Veten
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Fjell øst for Toppe og sør for Salhus i Åsane. Lett adkomst både fra Kistebakkane og Baugtveit. Flott utsikt fra toppen! Fjellet blir litt lite i forhold til Høgstefjellet og Veten, men er også lettere terreng.


Turbeskrivelser

Baugtveit - Nordgardsfjellet - Telleviksfjellet - Veten - Høgstefjellet - Baugtveit

Dato (siste): 13.03.2008 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 12,3 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 800m  
Tid: 4:30 time(r)  
Terreng: Lett terreng, gode og tydelige stier  
 
Jeg parkerte ved "Håkonsplass", Baugtveit kl. 10:00 og fulgte første og beste skilt opp mot Nordgardsfjellet. Stien så "ny" ut og jeg var litt skeptisk til kvaliteten på den, men der tok jeg feil. Etter hvert som jeg kom litt opp i lia var stien god. Siden det fremdeles var tidlig på morgen og sola ikke hadde tatt skikkelig tak enda var det ikke så bløtt på stien. Ca 100m fra toppen mistet jeg stien helt, men det var bare å gå på "kompasset" de få meterene som var igjen. Fra toppen var det flott utsikt mot Bergen, byfjellene, Askøy og nordover. Videre gikk jeg østover mot Telleviksfjellet over "Høljamyra". Også her var stien tydelig og god, selv om det var litt vått i skyggesidene. På toppen av Telleviksfjellet står det rester av en gammel hytte som noen gutter fra Salhus bygget. En mørk høstkveld slo lynet ned i hytten som brant ned til grunnen. Fremdeles er det mange som bruker navnet Salhushytta, når de forteller hvor de har lagt søndagsturen. Fra toppen fulgte jeg stien videre østover og ned mot Sætregården. Sola hadde akkurat begynt å varme og nede i granskogen dampet det fra bakken. Stien gikk over på grusvei siste biten ned mot Sætregården, og selv om denne ikke var tegnet på kartet var det et bedre rutevalg enn jeg hadde pekt ut på forhånd. Kom ned rett bak "kafeen" på Sætregården, og fulte så bilveien nordover opp til svingen hvor stien opp til Veten begynner. Stien opp til Veten var gjørmete og våt i nedre del, ble bedre det siste stykket opp mot toppen, men har var det også noen bratte "kneiker". På toppen av Veten er det en stor varde med benker rundt. Inntok dagens lunch mens jeg knipset noen bilder. Neste fjell på dagen tur var Høgstefjellet, og jeg fant ingen bedre rute fra Veten til Høgstefjellet enn å gå ned samme sti og opp ved Sætregården igjen. På "toppen" mellom Sætregården og Baugtveitstemma er det et stikryss (hvor jeg kom fra Telleviksfjellet tidligere), nå skulle jeg sørover mot Høgstefjellet. Halvveis opp på fjellet begynte stien å bli ganske så våt da den krysser en del myr/bekkefar, men egentlig ikke noe værre enn forventet tidlig på våren. Stien opp og fjellet også var utrolig flott, bratte skrenter og stien går veldig nær kanten mot toppen av fjellet. På toppen var det "to topper", men det er den sørligste som er det høyeste punktet. Jeg hadde tenkt å gå en sørlig rute ned mot Baugtveit og bilen, men det ble til at jeg gikk samme veien ned igjen og over Baugtveitstemma.

Dette var en utrolig flott tur. Det kan jo hende været bidro til det positive inntrykket, men både Veten og Høgstefjellet er vel verdt å få med seg. Begge gir flott utsikt og følelsen av å være på en topp, og jeg synes særlig Veten ga inntrykk av å være høyrere enn den egenltig er. Hele turen kan anbefales som en lang søndagstur og er egentlig ikke spesielt hard eller vanskelig takket være gode stier.