Kvitebjørnen - 483m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 25.429
E5 20.441
   
Se også: Rundemanen
Se også: Storsåta
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Kvitebjørnen er vel neppe noe fjell i den forstand, det er en rygg som går fra nordenden av Langevannet til Rundemanen, men i Bergen så regnes vel fjell etter høyde og ikke primærfaktor. Kvitebjørnen og Orretua er et mindre benyttet område i byfjellene, og du kan gå lenge alene i området. Stien opp til Orretua fra Langevannet er bratt, og det er både stiger og tau. Oppe på ryggen er det flott utsikt mot vest, nord og litt øst.


Turbeskrivelser

Sølvberget - Orretua - Kvitebjørnen - Ankerhytten - Sølvberget

Dato (siste): 01.06.2009 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 7,5 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 460m  
Tid: 2:00 time(r)  
Terreng: Forholdsvis bratt, men lett fremkommelig, gode stier  
 
 
Jeg startet ved Sølvberget (Øyjorden) og gikk opp bak blokkene og opp til Langevannet. I nordenden av vannet er det en bro over elveutløpet før stien kryper oppover fjellsiden mot Orretua. Her er det forholdsvis bratt, og flere steder er det lagt ut tau og stiger, men det er ikke noe problem å komme seg opp... Så bratt er det ikke. På Orretua passerer du noe skrot av noen høyspentmaster, pent er det ikke. Videre innover mot hytta "utsikten" blir stien litt smalere, men likevel ganske bra. På hytta er det fantastisk utsikt mot vest og nord nordøst. Selve toppen Kvitebjørnen er "bare" en varde, det er ikke noen markant topp. I dag gikk jeg videre mot Rundemanen før jeg tok litt off trail ned mot Ankerhytten, og videre en for meg meg ny sti på nordøstsiden av Munkebotnvannet. Denne stien var ganske dårlig et langt stykke nedover fra Ankerhytten. Vått og utydelig, men jeg kom meg nå ned.

Turen tok 2 timer i bedagelig tempo. Runden er fin den, men akkurat stigningen fra Langevannet til Orretua er forholdvis bratt.