Gullsteinen - 352m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 20.823
E5 18.793
   
Se også: Løvstakken
Se også: Eikelifjellet
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Gullsteinen er 352 meter høyt, såteformet, karakteristisk og skogkledd fjelltopp sør for Løvstakken. Det går turstier opp på fjellet fra Fjøsanger, Bønes og Fyllingsdalen. På sørsiden av fjellet ligger Gullstølen og den såkalte Speiderhytten. Gullstølen og Gullsteinen er et ofte brukt turområde for Fyllingsdøler og folk som bor på Bønes og Kråkenes.Turbeskrivelser

Nils Langhelles vei - Gullsteinen

Dato (siste): 09.03.2007 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 2,5 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 200m  
Tid: 1:00 time(r)  
Terreng: Sti av ymse kvalitet, kan være svært vått  
 
 
Det går fint an å parkere i Nils Langhelles vei og gå opp veien til markert stistart. Derfra går stien over en skikkelig myr, det er "umulig" å gå rundt. Gode sko er derfor er "must". Etter myra starter stigningen opp mot Gullsteinen, og dette er bratte bakker. Fra toppen er det egentlig veldig slak stigning mot toppen, og bred fin sti. Den kan likevel være ganske så bløt den også. På toppen er det en varde hvor du ser vidt omkring. Denne ruten "fant" jeg etter at jeg ble lei av den opp fra Bønes, og er en raskere vei opp, om du "bare" skal raskt opp og ned da...  Anbefales ikke som "søndagstur", da må du heller gå opp fra Bønes og Gullstølen.

NB: Trackloggen på vei opp går litt sørligere enn på vei ned, og dette er midt i skauen utenfor stien. Den nordligste "sløyfen" følger stien.
NB: Det går ikke an å parkere helt oppe ved stistart, men det går an å sette fra seg bilen der trackloggen slutter.