Damsgårdsfjellet - 344m

Fylke/Kommune: Hordaland / Bergen
Koordinater: N60 22.501
E5 17.560
   
Se også: Eikelifjellet
Se også: Olsokfjellet
Se også: Løvstakken
Se også: Gullsteinen
Se også: Lyderhorn
Se også: Gravdalsfjellet
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Damsgårdsfjellet er regnet som et av de syv fjell rundt Bergen og ligger vest for sentrum og rett nord for Olsokfjellet. På Bergen Turlags årlige syvfjellstur er Damsgårdsfjellet det andre fjellet man går over. Da har man fra før gått over Lyderhorn og har igjen Løvstakken, Ulriken, Fløyen, Rundemanen og Sandviksfjellet.

Damsgårdsfjellet er ikke et fjell! Det er ~320m fra Damsgårdsfjellet til Olsokfjellet i luftlinje, og stigningen fra Damsgårdsfjellet fortsetter ytterligere 21m opp mot Olsokfjellet. I mine øyne er dette da ikke et fjell.Turbeskrivelser

Melkeplassen - Damsgårdsfjellet - Gravdalsfjellet - Vestlund

Dato (siste): 08.09.2007 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 3,9 km Se ruten på N50.000 kart
Total stigning: 300m  
Tid: 2:00 time(r)  
Terreng: Stort sett greie stier, noen våte partier  
 
 
Jeg startet dagen ved Frøyahallen på Melkeplassen og fulgte de grønne turskiltene mot Damsgårdsfjellet. Et stykke opp i gata, ved en lekeplass, begynner selve stien. Den passerer en gammel vanntank og gå bratt oppover i fjellsiden. Her er det steinete underlag og ganske godt feste, jeg mener det også var rekkverk å holde seg i på de bratteste stedene. På toppen var det grei sti og terreng mot "toppen" av Damsgårdsfjellet, som jeg mener ikke er et fjell eller topp for den saks skyld. Fulgte stien videre og ned i Nordnesdalen. Her var det myrete og vått før du passerer stikrysset og oppover igjen på andre siden. Stien opp mot Gravdalsfjellet passerer flere myrer, og selv om det er lagt ut planker er det ikke til å unngå å bli våt/gjørmete. I tillegg synes jeg plankene var så sleipe at det nesten var farlig å gå på, det er fort gjort å skli. Selve stigningen opp mot Gravdalsfjellet er stien ganske utgravd og gjørmete. Fra toppen er det som vanlig fin utsikt, men det var litt surt så jeg fortet meg videre ned til Viggohytten. Etter trappene ned mot stikrysset ved Laksevåghytten lette jeg meg fram til en sti som stod på kartet, og fant den etter litt om og men... Herfra og ned til Vestlund er det fin sti og det gikk radig unna.

Dette er en fin tur, men bør sikkert endres litt slik at du kommer ut nærmere der du startet. Jeg startet med å gå opp til Melkeplassen, men dette tok jeg ikke med i beskrivelsen og/eller trackloggen.