Midtre Sølen - 1755m

Fylke/Kommune: Hedmark / Rendalen
Koordinater: N61 53.043
E11 30.981
   
   

Tilbake - ForsidenBeskrivelse

Sølen, også kalt Rendalssølen, Søln og Rendalssøln er et fjell i Rendalen, Hedmark med tre topper. Disse er navngitt veldig kreativt:

Nordre Sølen, 1,699 m
Midtre Sølen, 1,755 m
Søre Sølen, 1,688 m

Midtre Sølen er altså det høyeste med sine 1755moh. Fjellet med sine tre topper ruver i landskapet og er lett gjenkjennelig. Fjellene kan se ut som grushauger fra østsiden, men ikke la deg lure. Fra toppen av Midtre Sølen er det et "krater" på nordvestsiden av fjellet med stupbratte kanter ned fra toppen.

Turen opp kan gjøres fra flere utgangspunkter, men via Sandbu er kankskje den letteste. Turen tar 6-8 timer, hvor terrenget er flatt og på gode stier mens siste stykket opp mot toppen er bratt og på løse steiner. Mellom Søre og Midre Sølen ligger Skardstjørna, og her er det flott terreng om muligheter for camping
Turbeskrivelser

Sandbu - Skardstjønna - Sølen - Sandbu

Dato (siste): 07.09.2008 Last ned ruten til GPS (tracklog i GPX-format)
Lengde: 22,8 km Se ruten på N250.000 kart
Total stigning: 1000m  
Tid: 9:00 time(r)  
Terreng: Bratt stigning, god og tydelig sti  
 
 
Fantastisk høstdag og strålende vær. Var tidlig ute og startet fra parkeringsplass ved Sanbu 08:00. Da var det fremdeles frost og kaldt, men solen varmet mer og mer. Stiene i området er godt tråkket opp, men merking i stikryss er det værre med. Siden jeg var godt utstyrt var det bare å sjekke kart/GPS for å finne rett sti. Traff på en reinflokk under Søre Sølen :)   Ved Skardstjønn måtte jeg folk for første gang, de overnattet i telt og skulle på Midtre Sølen de også. Fra Skardtjønna blir stigningen betraktelig brattere, og mot toppen går stien egentlig bare på kampestein. På toppen fikk i alle fall jeg meg en overraskelse da det var MYE brattere og mer spektakulert enn jeg trodde (og fjellet gir inntrykk av fra sør/øst). Det ble en lengre pause på toppen med bål, pølser og kaffe. Tungt å bære ved opp på toppen, men akkurat nå var det verdt det. Ned igjen gikk en smule lettere, og ved Skardstjønna valgte jeg en litt annen returrute. Den ligger lavere i terrenget enn ruten jeg valgte opp, og er nok kanskje like grei begge veier.

Dette er en fantastisk tur, den er lang og det er tungt fra Skardstjønna til toppen. Skardstjønna er et så idyllisk sted og med gode muligheter for telting, så det kan være et godt forslag å campe her og gjøre flere dager ut av turen.

comments powered by Disqus